tiistai 10. heinäkuuta 2018

Yksi resepti teemalla viljaton, maidoton, soijaton, ei punaista lihaa


Vaikka meillä onkin tällä hetkellä kotikeittiössä käytössä viljat ja maitotuotteet, ehti joistakin välttämisruokavalion ruuista silti muodostua lapsen lempiruokia. Yksi niistä on tämä erittäin tavallinen, mutta niin maistuva perusruoka. Viljaton, maidoton, soijaton, ei punaista lihaa. Olkaa hyvä!

Curry-broilerinjauhelihakastiketta ja perunamuusia

Kastike:
 
400 g broilerinjauhelihaa
vettä
currya, kurkumaa, paprikamaustetta, mustapippuria, sinappia, ketsuppia, ripaus suolaa
vaaleaa Maizenaa

Kastikkeen valmistaminen: Jauheliha kypsennetään, ja lisätään sen jälkeen pannulle kastikkeelle sopiva määrä vettä. Lisätään mausteita oman maun mukaisesti, ja lopuksi Maizenaa suurustamiseen. Annetaan pulpahtaa pari kertaa.

Perunamuusi: 
 
perunoita
sinistä Keijua
perunoiden keitinvettä

Perunamuusi valmistetaan kuten tavallinen muusikin, mutta rasvana käytetään sinistä Keijua ja nesteenä perunoiden keitinvettä.

Ja näiden kaveriksi lautaselle vihanneksia.
Mikä parasta - aikuisellekaan ei tämän annoksen jälkeen tule ns. hiilariväsymystä tai myöskään turvotusta, joka maitopohjaisten ruokien jälkeen saattaa usein syntyä.

Hakusanat: eliminaatioruokavalio, välttämisruokavalio, Crohnin tauti lapsella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti