Vaikka meillä onkin tällä
hetkellä kotikeittiössä käytössä viljat ja maitotuotteet, ehti joistakin
välttämisruokavalion ruuista silti muodostua lapsen lempiruokia. Yksi niistä on
tämä erittäin tavallinen, mutta niin maistuva perusruoka. Viljaton, maidoton,
soijaton, ei punaista lihaa. Olkaa hyvä!
Curry-broilerinjauhelihakastiketta ja perunamuusia
Kastike:
400 g broilerinjauhelihaa
vettä
currya, kurkumaa, paprikamaustetta,
mustapippuria, sinappia, ketsuppia, ripaus suolaa
vaaleaa Maizenaa
Kastikkeen valmistaminen: Jauheliha kypsennetään, ja lisätään sen
jälkeen pannulle kastikkeelle sopiva määrä vettä. Lisätään mausteita oman maun mukaisesti, ja lopuksi Maizenaa suurustamiseen. Annetaan pulpahtaa pari kertaa.
Perunamuusi:
perunoita
sinistä Keijua
perunoiden keitinvettä
Perunamuusi valmistetaan kuten tavallinen muusikin, mutta rasvana
käytetään sinistä Keijua ja nesteenä perunoiden keitinvettä.
Ja näiden kaveriksi lautaselle
vihanneksia.
Mikä parasta - aikuisellekaan ei tämän annoksen jälkeen tule ns. hiilariväsymystä tai myöskään turvotusta, joka maitopohjaisten ruokien jälkeen saattaa usein syntyä.
Hakusanat: eliminaatioruokavalio,
välttämisruokavalio, Crohnin tauti lapsella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti