torstai 5. heinäkuuta 2018

Tasaista arkea


Havaintoja viimepäiviltä:

- Melkein-neljävuotiaasta on viimeisten viikkojen aikana kuoriutunut melkoinen diplomaatti: kolmivuotiaan uhmailijan sijasta meille on muuttanut sovittelija. Vielä jokin aika sitten lause: ”Lähdetäänpäs nyt, tulepas pukemaan” sai aikaiseksi huudon, mahdollisesti kädessä olevan lelun sinkoutumisen lähimpään nurkkaan ja usein vielä dramaattisen heittäytymisen lattialle. Nyt saman lauseen esittäessäni melkein-neljävuotias katsoo minua rauhallisesti silmiin, asettaa kädet avoimeen, ihmettelevään asentoon ja lausuu jotakuinkin näin: ”Mutta jos sinä et äiti auta minua, niin minä en saa näitä kenkiä jalkaan.”

- Entisen itkupotkuraivarin sijaan ohjatessani häntä lopettamaan esimerkiksi pikkuveljen jekuttamisen tai jollakin lelulla liian kovan rytyyttämisen, toteaa melkein neljävuotias kyllästyneesti huokaisten: ”Selvä on.”

- Samainen huokaistu ”selvä on” ja pettyneen hitaasti poislaahustavat askeleet kuultiin myös lähikaupan pikkulegohyllyllä, kun melkein-neljävuotias ehdotti, josko ostaisin hänelle jonkin legopakkauksen, mutta josta kuitenkin ei-niin-yllättäen kieltäydyin. 

- Melkein-neljävuotias suostuu myös ottamaan aamu- ja iltalääkkeet melko lailla mukisematta. (Nyt, kun kirjoitan tämän näkyville, iskee tietenkin taas takapakki päälle, mutta, no, menköön!) Hyvä vaihe siis lääkeasiankin suhteen. Ja tietenkin myös tämän remission suhteen.

- Ah, kesä! Se ihana mutkattomuus uloslähtiessä. Sen kun menee vaan. Ja ah, mansikat! Kuinka paljon on liikaa?


Hakusanat: Crohnin tauti lapsella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti